Wood Wide Web / Een echt en virtueel stadsbos in Brussel

Wood Wide Web is een nieuwe website die je de bomen in de stad Brussel wil doen ontdekken, met hun specifieke verhalen en kenmerken. Het interactieve en dynamische project verbindt de bomen op terrein met het platform.

De website wil het grote publiek de schoonheid van bomen laten ontdekken en zo een gemeenschap creëren; klein en groot achter hun scherm vandaan halen en de bomen van de Stad Brussel en omgeving laten ontmoeten. Wood Wide Web wil je de ogen openen: bekijk Brussel alsof het een bos is. Je kunt dat bos verkennen met de kaart en de verschillende inhouden. Op die manier (her)ontdek je de bomen in de stad, hun verhalen en hun specifieke kenmerken. Het doel is om je te verwonderen door hun zichtbare en onzichtbare schoonheid, rol en karakter te onthullen.

Deze dynamische en interactieve crossmedia-ervaring vertelt verhalen van stadsbomen en stelt verschillende manieren voor om zelf actief mee te doen. Ze nodigt scholen, gezinnen, wandelaars en toeristen uit om deel uit te maken van het avontuur van een bos dat in de stad groeit.

Een dynamische en interactieve atlas vormt het hart van het project. Hierop kan je de bomen en al hun gegevens terugvinden (teksten, illustraties, foto’s, geluids- en videofragmenten…). Deze atlas start met een 120-tal opmerkelijke bomen. Het leuke is dat deze bomen ook gelinkt zullen worden met hun soortgenoten ergens anders in België. Op deze manier krijg je een groeiend online-bos.

Wood Wide Web schept banden tussen de bomen en een hele reeks culturele, sociale, wetenschappelijke en institutionele spelers. Die gemeenschap doet het stadsbos groeien en stelt een hele reeks activiteiten aan de voet van de bomen voor.

woodwideweb.be

%d bloggers liken dit: