© pixabay

Wordt jouw bloem ‘Miss Hamamelis 2020?’

Heb je in je tuin een bloeiende toverhazelaar? Dan kan je meedingen naar de begeerde titel ‘Miss Hamamelis 2020’ van Arboretum Kalmthout.

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de vele winterbloeiende planten. Vooral de toverhazelaars, Hamamelis, zijn werkelijk betoverend.

Op zondag 26 januari 2020 nodigt Arboretum Kalmthout je uit om het mooiste takje van de Hamamelis uit je eigen tuin mee te brengen naar de arboretumtuin. Alle ingezonden takjes worden opgesteld in een presentatiestand, waarna een publieks- en professionele jury de tentoongestelde inzendingen zal beoordelen. De mooist bloeiende takken bekronen ze met ‘Miss Hamamelis 2020’. Er worden bloemen bekroond in verschillende categorieën: beste gele, beste rode, beste oranje en best geurende. Ook het allermooist bloeiende takje van alle inzendingen zal gekozen worden. Alle inzenders van een winnend takje ontvangen een passende prijs.

Terwijl de jury haar werk doet kun je een wandeling maken door de arboretumtuin of genieten van een lekker kopje koffie in de cafetaria.

Takjes inleveren kan op vrijdag 24/01 en zaterdag 25/01 tussen 10 en 17 uur, of op zondag 26/01 tot 10.30 uur. De winnaars worden zondag om 15 uur bekend gemaakt.

www.arboretumkalmthout.be

%d bloggers liken dit: