© Agentschap Plantentuin Meise

Zeldzame reuzenaronskelk bloeit in Plantentuin Meise

Het is zover! De bijzondere reuzenaronskelk, een zeldzame plantensoort, gaat langzaam open in Plantentuin Meise sinds vanmiddag om 13.30 uur. De bloei duurt slechts een kleine 48 uur en is een waar spektakel voor plantenliefhebbers. Wie de reuzenaronskelk zelf wil bewonderen, moet er dus snel bij zijn! De bloeiende plant is nog tot morgenavond (12/05/2021) te bezoeken in het Plantenpaleis van de tuin.

Zeldzame soort, slechts 48 uur in bloei

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) is een zeldzame plantensoort die enkel in de tropische bossen van Sumatra in het wild groeit. Een titaan die bekend staat als de grootste ‘bloem’ ter wereld. De bloei van de reuzenaronskelk duurt slechts een kleine 48 uur. Het is een waar spektakel, niet alleen op visueel vlak, maar ook op vlak van geur. De karakteristieke geur van rot vlees dat door de reuzenaronskelk wordt verspreid, is bedoeld om bestuivende insecten aan te trekken in zijn natuurlijke omgeving.

Reuzenaronskelk in Plantentuin Meise

De ‘bloem’ van de reuzenaronskelk begon te openen in Plantentuin Meise op 11 mei 2021 om 13.30 u. uur. Dit is de 13de bloei in de Plantentuin. De plant meet 219 cm.

Wegens de coronamaatregelen is het aantal personen dat Plantentuin kan bezoeken strikt beperkt en is het verplicht om online een toegangsticket en een tijdslot te reserveren via de website plantentuinmeise.be. Op de twee dagen van de bloei (11 mei en 12 mei) zal de toegang tot Plantentuin evenwel worden verlengd tot 19:30 uur om meer mensen in staat te stellen de aronskelk te bewonderen met inachtneming van een veiligheidsprotocol.

%d bloggers liken dit: