Zet je planten droog na de stortbui

Na een hevige storm of aanhoudende regenbuien is het mogelijk dat de aarde in een pot zo drassig is dat het water over de rand loopt. Staan je planten op het punt te verzuipen? Lees hier wat er aan de hand is en wat je eraan doet.

Wat is er aan de hand?

Het water in het substraat wordt niet of gebrekkig afgevoerd omdat de draineeropening in de bodem van de pot verstopt is. Overtollig vocht kan rotting of verstikking van de wortels veroorzaken.

Wat doe je eraan?

Leg de pot gewoon op zijn zijde zodat het overtollige water kan wegvloeien. Wanneer de kluit opnieuw de juiste vochtigheidsgraad heeft, kan je voor een doeltreffende en duurzame drainage een laagje grind op de bodem van de pot aanbrengen.

regen storm stortbui regenbuien zomer planten verzuipen teveel water aarde pot plantenpot plantenbak waterafvoer drainage tips tuintips tuinieren zomertuin tuinplanten bloemen siertuin tijdschrift fence tuinmagazine tuinliefhebbers natuur


Geniet van een uitzonderlijk aanbod!

Wil je nog meer tuintips ontvangen? Abonneer dan nu op Fence Tuinmagazine.

Fence Tuinmagazine herfst 2020 editie 4 2020 september oktober nieuw magazine tijdschrift tuinieren tuinliefhebbers natuur tuindier bloemen planten siertuin moestuin tuintips

>> Ja, ik wil een abonnement! ?

 

%d bloggers liken dit: