Zie ze groeien!

Het voorbije schooljaar namen heel wat basisscholen deel aan ‘Zie ze groeien’. Wil jij met je klas volgend jaar ook meedoen. Hou dan zeker onze website in het oog.  Na de zomervakantie lichten we al een tip van de sluier over ‘Zie ze groeien! 2015’. Misschien komt Dina volgend jaar wel bij jullie school langs …

‘Zie ze groeien!’ is een educatief tuinproject voor basisscholen. Het doel is om een tuintje van 1 m² aan te leggen en te onderhouden, en tegelijk de sociale vaardigheden en milieuzorg bij de leerlingen te stimuleren. Meedoen brengt dus heel wat meer op dan 1 m² groenten, bloemen of fruit …

Schoolproject met sociale meerwaarde
Dit project is bedoeld om zoveel mogelijk kinderen uit het basisonderwijs de liefde voor de tuin en de kennis van het telen bij te brengen. Daarnaast geeft het ook een stimulans aan enkele belangrijke basisattitudes: de kinderen leren als team samenwerken, met elkaar communiceren, problemen aanpakken, respect hebben voor elkaar en voor het milieu … ‘Zie ze groeien!’ past bovendien perfect in de leerplandoelstellingen en heeft een maatschappelijke meerwaarde door familie en vrienden bij het project te betrekken.

Professionele begeleiding
Wij leggen samen met de school de vierkantemetertuin aan en sturen hen regelmatig een videoboodschap. Daarin tonen we wat er op dat moment in de tuin moet gebeuren en geven we extra tips om meer te oogsten dan men zaait. De perfecte leidraad! Leerkrachten hoeven zo geen extra tijd en energie te steken om dit project in de lessen te integreren. Nog meer tips van onze tuinexperts vinden ze hier op onze website.

Extra tuinactiviteiten
Naast het aanleggen van een schooltuin, organiseren we ook tal van randactiviteiten. Zo is er het initiatief om alle mama’s te verrassen op een fleurig Moederdag-geschenk, geoogst in de school!

Meer info? www.ziezegroeien.be

%d bloggers liken dit: