Zo begin je aan een insectenhotel

Bijen en andere insecten houden er ook al eens van om op hotel te gaan en een warme en beschutte plek te hebben. Insectenhotels vind je kant en klaar in tuincentra maar je kan ook zelf aan de slag met materialen uit de natuur. Ga op zoek naar wat herbruikbaar materiaal en voor je het weet heb je een aantal insecten blij gemaakt. Een ideale bezigheid voor jong en oud tijdens de vakantie.

Tips om zelf een insectenhotel te maken

Laat je creativiteit vooral zegevieren. Een houten wijnkistje, oude planken, een vogelhuisje,… allemaal een goede basis om mee aan de slag te gaan. Nu is het tijd om het materiaal te verzamelen. Elk insect houdt wel van een ander soort schuilplaats. Varieer dus om een hotel te zijn dat niet discrimineert. Ga voor bamboe, dennenappels, riet, takjes, stro, bakstenen met gaten in, boomstamschijven,… allemaal perfecte kamers voor je hotel.  Zorg er wel voor dat je een afdakje hebt. Je hotelgasten houden het graag droog.

Als je zelf op hotel gaat, hou je rekening met de locatie. Dat doen insecten ook. Zet je hotel daarom op een beschutte plek met de voorgevel richting het zuiden. Plaats er bij- en insectenvriendelijke planten rond, zorg voor een groen dak en de locatie verkoopt zichzelf. In geen tijd zal je meer leven rond en in je hotel aantreffen.

Nog een laatste detail: insecten houden het graag heel natuurlijk. Kies daarom voor heel natuurlijke materialen en laat verf of olie achterwege.

%d bloggers liken dit: