Culinair genot

Zo maak je de lekkerste kiwisaus

Na regen komt zonneschijn! Dit weekend genieten we opnieuw van zomerse temperaturen. Zin in een lekkere verfrissing? Een vanille-ijsje met kiwisaus en citroenmelisse zal je zeker kunnen bekoren. Chef-kok Dominique Vreven geeft tips voor de perfecte kiwisaus. Smakelijk!

Boodschappenlijstje voor de kiwisaus

  • 4 rijpe kiwi’s
  • Een kleine bussel citroenmelisse
  • 1 dl vlierbloesemsiroop
  • Eventueel wat zoete witte wijn, type muskaatdruif

Zo maak je het

Soms houd je het best zo simpel mogelijk, zoals bij deze zeer eenvoudig te maken vruchtensaus met citroenmelisse. Dit is hoe je het maakt:

Schil de kiwi’s en snijd ze grof in stukken. Doe alles in een mixer-blender en was vervolgens de citroenmelisse, waarvan je een dertigtal blaadjes plukt. Snijd ze fijn en doe ze bij de kiwi’s in de blender. Voeg er de vlierbloesemsiroop aan toe en mix ongeveer één minuut, tot je een smeuïge groene saus bekomt.

Is de saus te dik, wat vooral afhangt van de rijpheid en grootte van de kiwi’s, kan je er een beetje water of zoete witte wijn aan toevoegen.

Leg enkele bolletjes vanille-ijs in een kom en giet er deze verrassend frisse kiwisaus over. Garneer met wat vers fruit. Wij gebruikten Japanse wijnbessen en witte Alpenaardbeien, maar frambozen en/of aardbeien kunnen natuurlijk ook.

Fence Tuinmagazine: vanille-ijs met kiwisaus en citroenmelisse
© Joris Luyten

Tekst: Dominique Vreven

%d bloggers liken dit: